Free Standard Worldwide Shipping on ALL ORDERS OVER €200 / £175 / $220*
*Terms of Service apply.
×

HERFST 2024 TRENDS: HOE JE HOEDEN DEZE HERFST KUNT DRAGEN

Hoewel het altijd even wennen is om de zomer vaarwel te zeggen, brengt de herfst een unieke sfeer met zich mee die Amsterdam op z’n mooist laat stralen. Het is ook het perfecte moment om nieuwe accessoires en winterse hoeden uit de kast te halen.


Voor ons staat de herfst voor nieuwe beginpunten en te spelen met onze kledingkeuzes. Het seizoen biedt mogelijkheden om te experimenteren met laagjes, te investeren in warme, kwalitatieve stukken en onze persoonlijke stijl te laten zien in ons dagelijks leven. Het motto voor herfst/winter 2024, waar wij helemaal achter staan, komt van Bottega Veneta's Matthieu Blazy, die streeft naar het creëren van "een monument van het alledaagse". Hoeden spelen hierin een grote rol – ze geven je outfit nét dat beetje extra en maken een statement in je dagelijkse look.

Herfst 2024: Landhuis chic


De herfstmode van 2024 draait volledig om rijke materialen en tastbare texturen. De modeshows begin dit jaar benadrukten het belang van textuur en gevoel. Een opvallende trend is de ontsnapping naar het Engelse platteland: Heritage tweeds, argyle breisels en ruiten voeren de boventoon.


Groentinten zijn in vele variaties trendy dit seizoen. Gucci bracht een retro brat-groen uit de jaren '70 terug in jassen en sjaals, terwijl Saint Laurent olijf- en kaki-groen liet schitteren in hun collectie. Deze laatste tint doet denken aan onze Bullfighter Matcha Green. Geïnspireerd door een perfect kopje matcha latte, brengt deze wollen hoed een frisse en levendige kleur in je garderobe.


De landhuis chic trend sluit ook perfect aan bij onze flat caps, geïnspireerd door de traditionele petten die al eeuwenlang door Nederlandse boeren worden gedragen. Deze caps zijn het ultieme herfst accessoire wat berschermt tegen zowel zon als regen – ideaal om de show te stelen.


Als je houdt van heritage tweeds en rijke texturen, dan is de Sticky Honey jouw perfecte match! Valt groen meer in de smaak? Ontdek dan de Spring Season flatcap – een kleurrijk ontwerp met een fluwelen corduroy textuur. Beide flat caps en andere limited editions zijn nu beschikbaar voor pre-sale!


Fluffy & warm: Bont en een vleugje nostalgie



Deze herfst is warmte een grote behoefte, zichtbaar in het vele nep bont, veren en volumineuze garens.Er is ook een vleugje nostalgie te bespeuren, waarbij de terugkeer van vintage skistijl truien wordt toegeschreven aan een verlangen naar vroegere winters, wellicht beïnvloed door klimaatverandering en de veranderende seizoenen. 


Wat betreft jassen en accessoires, domineert de kleur oxblood deze herfst. Deze diepe bordeaux rode tinten voegden een golf van luxe toe aan de catwalks. Net zo veelzijdig als zwart of bruin, maar met een extra gedurfde flair. Onze fluffy bucket hoeden komen dit seizoen krachtiger terug dan ooit – perfecte items voor wie een warm statement wil maken.

Gedurfde silhouetten & opvallende accessoires

Een andere opvallende trend dit seizoen is de gedurfde look van grote jassen en statement schouder accenten. Kwaliteit en vakmanschap staan centraal, en we zijn dol op deze chique, gelaagde uitstraling die elke outfit naar een hoger niveau tilt.


Boho-accessoires zijn ook weer helemaal terug, mede dankzij de iconische Chloé-show, waar suède en franjes prominent aanwezig waren. Een perfecte herfstlook werd gespot tijdens de London Fashion Week (FW24): een grote jas gecombineerd met een hoed en een eenvoudige jeans. Deze combinatie straalt zowel elegantie als nonchalance uit en is de ultieme power-look voor een dagje in de stad.

Wil je deze look namaken? Ga dan voor onze Iconic Black Pearl hoed, of durf het aan met de Rodeo. Combineer je hoed met onze coins of kuychi mix straps voor de perfecte finishing touch.


Onze op maat gemaakte straps zijn een fantastische manier om je hoed een persoonlijke twist te geven. Maatwerk zoals sleutelhangers, coin charms en de ‘Jane Birkify your bag’-trend zullen nog lang populair blijven. Denk aan spelden, bandana’s en andere accessoires – de mogelijkheden zijn eindeloos. Maak je hoed nog specialer door personalisatieopties aan je winkelmandje toe te voegen

On the street at London Fashion Week.
Foto via Launchmetrics Spotlight

Bekijk onze herfst essentials

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

Ok, got it
×

Most Popular

-20% off

The Iconic - Vintage White

€169,95 €135,96

More sizes available

The Iconic - Bamboo Green

€169,95

More sizes available

The Iconic - Smooth Shadow

€169,95

More sizes available