Free Standard Worldwide Shipping on ALL ORDERS in June!
*Terms of Service apply.
×

HOE MAAK IK MIJN HOED SCHOON

Een make-up vlek, zonnebrand vlek of iets anders op je hoed gemorst? Het overkomt ons allemaal wel eens! Maar hoe krijg je die er weer uit? Het is toch zonde als je voor de rest van je leven met zo'n vlek op je hoed rondloopt. 


Hoeden zijn niet alleen een stijlvolle accessoire, maar ze kunnen ook een statement maken en je look compleet maken. Net als andere kledingstukken en accessoires hebben hoeden de neiging om vies te worden naar maten ze regelmatig gedragen worden.


Eén van onze meest gestelde vragen vanuit klanten is 'hoe krijg ik een vlek uit mijn hoed?'. Gelukkig is het vrij eenvoudig om jouw hoed schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt is wasbenzine en een theedoek! De meeste (vet)vlekken kan je er namelijk met wasbenzine uit krijgen. Hieronder nemen je mee in een handig stappenplan om je hoed schoon te maken:

witte fedora hoed, schoon, nieuw, mooi, vies
vieze wollen hoed, theedoek, wasbenzine, schoonmaken

STAP 1: Pak je vieze hoed uit de kast

STAP 2: Pak een theedoek en wasbenzine

hand, vochtig maken, voorzichtig
vuile plekken op fedora hoed

STAP 3: Maak de doek een beetje nat met de wasbenzine

STAP 4: Op sommige plekken zullen de vlekken wat groter zijn dan andere, maar dit komt goed

voorzichtig schoonmaken, met beleid
schoon, ready to wear, als nieuw

STAP 5: Wrijf de doek over de plekken op de hoed

STAP 6: Herhaal dit tot de alle vlekken zo goed als weg zijn

Zo makkelijk is het om je hoeden vlekvrij te krijgen. Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat de meeste vlekken er met wasbenzine het beste uitgaan.


Vogelpoep of modder op je hoed?

In Nederland ontkom je helaas niet altijd aan modder of vogelpoep vlekken. Mocht je een keer zo'n vlek op je hoed hebben, dan raden wij aan de vlek eerst helemaal hard te laten worden. Vervolgens als de vlek droog is, borstel je de vlek van je hoed met een harde borstel.


De impact van het onderhouden van je hoed

Bij Old Habits Die Hard geloven wij dat het onderhouden van je hoed niet alleen een kwestie van stijl is, maar ook een slimme strategie is om de levensduur van je hoed te verlengen. Een goed onderhouden hoed behoudt zijn kwaliteit en uitstraling langer, dit draagt bij aan een meer duurzame en verantwoorde benadering van mode, waarbij we allemaal bewustere keuzes maken.


De aankomende tijd delen wij alle tips om je hoed te onderhouden. Houd onze blog in de gaten om je hoeden altijd als nieuw te houden. Ben je toch toe aan een nieuwe kleur hoed in je garderobe?

Shop onze favorieten

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

Ok, got it
×

Most Popular

The Iconic - Vintage White

€169,95

More sizes available

The Iconic - Smooth Shadow

€169,95

More sizes available

The Iconic - Dizzle Desert

€169,95

More sizes available