Free Standard Worldwide Shipping on ALL ORDERS OVER €200 / £175 / $220*
*Terms of Service apply.
×

HOE MAAK JE JE HOED SCHOON

Een hoed is niet alleen een stijlvol accessoire, maar kan ook een functioneel kledingstuk zijn dat je beschermt tegen de zon of regen. Na verloop van tijd kan je hoed echter vuil worden en vlekken verzamelen. Het schoonmaken van je hoed kan een uitdaging lijken, maar met de juiste manieren kun je jouw hoed weer laten stralen. Hieronder bespreken we een effectieve manier om vlekken van je hoed te verwijderen met behulp van wasbenzine en stoom.


Vlekken verwijderen met wasbenzine

Neem een schone theedoek of doek en doe een klein beetje wasbenzine op het puntje ervan. Dep voorzichtig op de vlekken op je hoed. Zorg ervoor dat je de wasbenzine niet op andere delen van de hoed morst. Laat de wasbenzine enige tijd intrekken totdat het volledig droog is.


Stomen van de hoed

Om de vlekken verder te verwijderen en je hoed op te frissen, kun je stoom gebruiken. Zet de stoomstand van een strijkijzer aan of gebruik een stomer. Zorg ervoor dat de hoed niet in direct contact komt met het apparaat. Houd de hoed boven de stoom, maar raak de hoed niet aan met het strijkijzer of de stomer. De stoom zal helpen om de vlekken op te lossen.


Foto van een hoed op een tafel met een stomer. Hoe maak je je hoed schoon. Hoed schoonmaken. Hoed schoon.

Afkoelen van de hoed

Nadat je de hoed gestoomd hebt, zal deze warm en flexibel zijn geworden. Laat de hoed volledig afkoelen voordat je deze aanraakt. Dit helpt voorkomen dat de hoed zijn vorm verliest. Door het volgen van de bovenstaande stappen kun je je hoed op effectieve wijze schoonmaken en vlekken verwijderen. Het gebruik van wasbenzine om vlekken te behandelen en stoom om de hoed op te frissen, zijn beide veilige en effectieve methoden. Met een schone en frisse hoed ben je klaar om deze weer te rocken!


Houd je hoed onderweg schoon

Ben je net zo reislustig als team Old Habits? Dan begrijpen wij maar al te goed dat je hoed nog wel eens vuil kan worden terwijl je op reis bent. Wij merkten dat onze hoeden juist onderweg nog wel eens vies werden. 


Wil je je hoed beschermen tegen vuil wanneer je op reis bent? Bekijk onze Travel Bag, speciaal gemaakt om jouw Old Habits Die Hard hoeden te beschermen op elk avontuur.

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

Ok, got it
×

Most Popular

The Iconic - Vintage White

€169,95

More sizes available

The Iconic - Smooth Shadow

€169,95

More sizes available

-20% off

The Iconic - Dizzle Desert

€169,95 €135,96

More sizes available