Free Standard Worldwide Shipping on ALL ORDERS OVER €200 / £175 / $220*
*Terms of Service apply.
×

HOE HERVORM IK MIJN HOED

Is je hoed misvormd? Geen paniek, het kan de beste overkomen! Gelukkig is het niet het einde van de wereld. Met een paar simpele stappen krijg je jouw hoed weer in topvorm.


Hoeden zijn niet alleen een stijlvolle accessoire, maar ze kunnen ook een statement maken en je look compleet maken. Net als andere kledingstukken en accessoires kunnen hoeden hun vorm verliezen als ze regelmatig gedragen worden of als je ze meeneemt op vakantie.


Eén van de meest gestelde vragen van onze klanten is 'hoe herstel ik mijn vervormde hoed?'. Gelukkig is het vrij eenvoudig om jouw hoed weer mooi in vorm te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is wat stoom en geduld! De meeste vervormingen kan je namelijk gewoon met een stoomstrijkijzer verhelpen. Hieronder nemen we je mee in een handig stappenplan om je hoed weer in model te brengen:

Ingedeukte fedora hoed, beige, rond, Old Habits Die Hard. Hoed hervormen. Hoed opnieuw vormen
strijkijzer, strijkbout, wolle hoed, driehoek hoed. hoed hervormen.

STAP 1: Pak je misvormde hoed uit de kast 

STAP 2: Pak een strijkijzer met stoomstand

flexibele hoed. Hoed hervormen. Fedora hoed ingedeukt.
reshape van de hoed. Hoed opnieuw vormen

STAP 3: Blaas de stoom uit het strijkijzer, houd het niet te dicht op de hoed 

STAP 4: Blaas de stoom in de hoed totdat hij flexibel wordt. Pas op dat je jezelf niet verbrandt!

hand, fedora hoed, mooie punt, driehoek. Hoed terugvormen. Hoed hervormen
gloed nieuwe hoed, net nieuw gekocht, prachtig

STAP 5: Modeleer en hervorm de punt met je vingers, houd de punt even vast om deze goed in model te krijgen

STAP 6: Je hoed lijkt zo goed als nieuw geshaped

Zo makkelijk is het om de punt in je Old Habits Die Hard hoed weer in vorm te krijgen. Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat de meeste vervormingen eenvoudig te verhelpen zijn met stoom. Met dit gemakkelijke stappenplan heb jij nooit meer last van een vervormde hoed. Als je je hoed toch aan het hervormen bent, neem dan ook de rand van je hoed mee. Ook daar komen wel eens verbuigingen voor.


De rand van je hoed is misvormd?

In Nederland ontkom je helaas niet altijd aan vervormde hoeden die door regen, wind of opslag hun vorm verliezen. Mocht je een keer een misvormde hoed hebben, volg dan ons bovenstaande stappenplan.

Ook een vervormde hoedenrand is eenvoudig weer als nieuw te maken. Leg daarvoor je hoed op een tafel of strijkplank. Pak vervolgens een theedoek en leg die op de rand van je hoed. Strijk vervolgens met jouw stoomstrijkijzer over de rand heen. Zo is je hoed weer helemaal als nieuw!


De impact van het onderhouden van je hoed

Bij Old Habits Die Hard geloven wij dat het onderhouden van je hoed niet alleen een kwestie van stijl is, maar ook een slimme strategie om de levensduur van je hoed te verlengen.


Een goed onderhouden hoed behoudt zijn kwaliteit en uitstraling langer. Dit draagt bij aan een meer duurzame en verantwoorde benadering van mode, waarbij we allemaal bewustere keuzes maken.

De aankomende tijd delen wij alle tips om je hoed te onderhouden. Houd onze blog in de gaten om je hoeden altijd als nieuw te houden.


Ben je toch toe aan een nieuwe kleur hoed in je garderobe?Shop onze collectie hoeden

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

Ok, got it
×

Most Popular

The Iconic - Vintage White

€169,95

More sizes available

The Iconic - Smooth Shadow

€169,95

More sizes available

The Iconic - Dizzle Desert

€169,95

More sizes available