Free Standard Worldwide Shipping on ALL ORDERS in June!
*Terms of Service apply.
×

HOE MAAK JE JE HOED STOFVRIJ

Hoewel wij bij Old Habits onze hoeden het liefst elke dag dragen, snappen wij dat dit soms onmogelijk is. Of je nu een grote hoedencollectie hebt of je hoed een tijdje niet gedragen hebt. Hoeden kunnen eenmaal makkelijk stof vangen. 


Hoeden zijn niet alleen een stijlvolle accessoire, maar ze kunnen ook een statement maken en je look compleet maken. Maar net als andere kledingstukken en accessoires hebben hoeden de neiging om stof te vangen als ze niet regelmatig worden gedragen of worden opgeborgen. 


Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag 'Hoe kan ik het stof van mijn hoed afhalen?'. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je je hoed stofvrij krijgt zonder dat het ten koste van de kwaliteit gaat. Gelukkig is het verwijderen van stof een relatief eenvoudige taak. In deze blog heben wij een eenvoudig stappenplan opgesteld om je hoed weer stofvrij te maken:

Stoffige hoed, Vuile hoed, Stoffige Fedora hoed, hoed met stof, slecht opgeborgen  fedora hoed
Benodigdheden om je hoed schoon te maken, schaar, tape, plakband

STAP 1: Pak je stoffige hoed uit de kast


STAP 2: Pak een schaar en een rol tape

tijdloze fedora hoed met stof, stof hoed schoonmaken, vies
stoffige handgemaakte hoed met tape en stof

STAP 3: Knip een stukje tape af en plak deze op de stoffige plekken op de hoed

STAP 4: Op een aantal plekken kan het zijn dat je meerdere malen de tape op de hoed moet plakken

Zwarte fedora hoed, stof, tape, bijna schoon
klaar om te dragen, hoed van hoge kwaliteit, schonen fedora hoed, black pearl

STAP 5: Herhaal dit tot dat alle stofjes van de hoed af zijn 

STAP 6: Et voila, je hebt weer een schone hoed die er als nieuw uit ziet!

Een stukje tape VS een kledingroller

Zo makkelijk is het om je hoeden weer stofvrij te krijgen. De meest eenvoudige manier om je hoed stofvrij te maken is met een kledingroller. Deze vraag krijgen wij dan ook vaak. Wij raden aan om een stukje tape te gebruiken omdat je zo veel beter en dichter bij de randen en naden van de hoed komt. Hierdoor ziet je wollen hoed er nog frisser uit. 


Mocht je geen tape hebben, dan kan je een kledingroller gebruiken. Met een kledingroller is het iets lastiger op deze plekken te komen. Als je een kledingroller gebruikt, kan je beter het stukje papier van de kledingroller af halen om zo dichter op de randen en naden van je hoed te komen.


De impact van het onderhouden van je hoed

Bij Old Habits Die Hard geloven wij dat het onderhouden van je hoed niet alleen een kwestie van stijl is, maar ook een slimme strategie is om de levensduur van je hoed te verlengen. Een goed onderhouden hoed behoudt zijn kwaliteit en uitstraling langer, dit draagt bij aan een meer duurzame en verantwoorde benadering van mode, waarbij we allemaal bewustere keuzes maken.


De aankomende tijd delen wij alle tips om je hoed te onderhouden. Houd onze blog in de gaten om je hoeden altijd als nieuw te houden. Ben je toch toe aan een nieuwe kleur hoed in je garderobe?

Ontdek de nieuwe collectie

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

Ok, got it
×

Most Popular

The Iconic - Vintage White

€169,95

More sizes available

The Iconic - Smooth Shadow

€169,95

More sizes available

The Iconic - Dizzle Desert

€169,95

More sizes available